Onkruid bestrijden

Onkruid bestrijden

Het is een eeuwenoud probleem waarmee elke tuinliefhebber jaarlijks wordt geconfronteerd… Onkruid! Deze vervelende, ongewenste planten verspreiden zich als een lopend vuurtje en gebruiken de voedingsstoffen en ruimte die voor uw planten zijn bedoeld.  Wieden met de hand is de eeuwenoude oplossing die we hebben gebruikt om die gevreesde paardenbloemen en boterbloemen te verwijderen. Deze oplossing doet soms meer kwaad dan goed, aangezien in de grond graven met uw handen of een vork bodembeweging veroorzaakt waardoor onkruidzaden naar het oppervlak komen en beginnen te ontkiemen. Wieden met de hand kan ook leiden tot rugpijn en pijnlijke knieën, wat zeker niet ideaal is!

Welke andere behandelmethoden kunt u gebruiken om deze plagen uit te roeien?


Hozelock Wonderweeder

Onkruidverdelger is een populaire optie en een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van onkruidverdelgers, in vergelijking met wieden met de hand, is dat de bodem niet wordt verstoord en dat er niet in de wortels wordt gesneden zodat er weinig kans is op zaadontkieming of de ontwikkeling van wortels.

Anderzijds is de continue aankoop van onkruidbestrijdingsmiddelen duurder, de chemische stoffen in de producten zijn niet milieuvriendelijk en er is een grote kans dat de oplossing naar omringende planten sijpelt.

Gelukkig kan dit worden opgelost met een Hozelock Wonderweeder. Met de Wonderweeder kan er gericht onkruidverdelger worden toegepast, het heeft een lengte van 1 m zodat u zich niet meer moet bukken, dus geen zere rug of knieën meer.

4182-lifestyle


4184-GreenPower-lifestyle

Thermische onkruidverdelger

Een alternatief waarvan bewezen is dat het veel veiliger en in het algemeen goedkoper dan chemicaliën is, is elektrische onkruidverdelging. De Green Power Thermal Weeder is een nieuw, veilig alternatief dat een thermische schok van 600 °C rechtstreeks aan het onkruid geeft.

U hoeft het slechts 3 seconden op elk onkruid toe te passen, het laat geen agressieve chemicaliën achter, er is geen risico voor omliggende planten en het vereist geen dure vervangingen. Het is milieuvriendelijk en warmt op in 45 seconden.

Het is ook voldoende lang zodat gebruikers zich niet meer hoeven te bukken, dus geen zere knieën en rug meer.


Hozelock sproeiers

Als u grote gebieden onkruidvrij moet maken en precisie niet zo van belang is, dan kunt u een Hozelock sproeier met het onkruidbestrijdingsmiddel van uw keuze vullen (zorg voor een correcte dosering) en snel op een gebied toepassen.  De Hozelock sproeiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten om zelfs de grootste gebieden te behandelen, zonder de noodzaak om voortdurend bij te vullen.

Reacties zijn gesloten.